domenica 2 febbraio 2014

...come ci vedono in Grecia:Προς τη δικτατορία της Ε.Ε. των τραπεζών & “ελεύθερων αγορών”…

Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Μετά το επιτυχές ελληνικό πείραμα, πήρε σειρά η Ιταλία.
Μια μια κοινοβουλευτικές δικτατορίες βασισμένες σε στέρεες βάσεις, σε μια...
σιδερένια πειθαρχία κι ενότητα ανάμεσα σε ακροδεξιά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά… εγκαθίσταται στις ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι πλέον σαφές -στην Ελλάδα επισημοποιήθηκε από τους ίδιους τους κυβερνητικούς εταίρους, χωρίς ντροπή- ότι οι πολιτικές ηγεσίες που σχηματίζουν κυβερνήσεις στην Ε.Ε. είναι εργαλεία, πιόνια των τραπεζιτών.
Στην Ελλάδα δοκιμάστηκε η συνεργασία με την κυβερνητική συμμαχία Λάος, Πασοκ, Δημαρ και Νέα Δημοκρατία κι αποτελεί πλέον τη συνταγή του διεθνούς κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στην Ιταλία έχουμε μια ανάλογη κυβέρνηση (ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά με το Δημοκρατικό Κόμμα, το πάλαι ποτέ ισχυρότερο κομμουνιστικό κόμμα της δυτικής Ευρώπης). Με πρόσχημα τη «διάσωση» της χώρας, οι πολιτικοί ηγέτες Μπερλουσκόνι-Λέττα, ακολουθούν την ίδια πολιτική που χάραξε και εφεύρε ο Γ. Παπανδρέου με τον Α. Σαμαρά. Λιτότητα, λιτότητα, παραβιάσεις του Συντάγματος και ενίσχυση των τραπεζών. Και στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, οι πρόεδροι της Δημοκρατίας, που συμμετέχουν δραστήρια στην εξαθλίωση των λαών τους, έχουν βαθύ αριστερό παρελθόν, το οποίο απαρνήθηκαν: ο Κ. Παπούλιας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κι ο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο από το Κ.Κ.Ι. του Ενρίκο Μπερλίνγκουερ.

http://press-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7238.html

2 commenti: