lunedì 9 dicembre 2013

Slow food sbarca ad Atene...all'Istituto Francese.Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών


Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Ο Δεκέμβριος του CineDoc περνάει από το στομάχι. Αργά και απολαυστικά, γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το slow food και την θαλπωρή που χαρίζει το σπιτικό φαγάκι της μαμάς! 

20.00, Slow Food Story
Stefano Sardo / 73’/ 2013 / Ιταλία

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του κινήματος Slow Food και του χαρισματικού εμπνευστή και ιδρυτή του, Ιταλού Carlo Petrini, ο οποίος από το 1989 συνειδητοποίησε την ανάγκη για σωστή και ηθική παραγωγή καλής, ποιοτικής τροφής ενάντια στην νοοτροπία του fast food. Ήταν ακριβώς ή χρονιά που ξεκίνησαν τα Mc Donalds. Ο κοινωνιολόγος από το Πιεμόντε ηγείται σήμερα ενός διεθνούς γαστρονομικού κινήματος με σήμα το σαλιγκάρι. Το slow food ως φιλοσοφία ζωής έχει εξαπλωθεί σε 150 χώρες και έχει μετατραπεί  σε παγκόσμιο ρεύμα οικο-γαστρονομίας. Κατά τον Πετρίνι η βραδύτητα είναι σαν την ομοιοπαθητική: πρέπει να την εφαρμόζεις καθημερινά για μάθεις να κυβερνάς εσύ τους ρυθμούς της ζωής σου. Το slow food είναι τα αντισώματα που ενεργοποιεί η κοινωνία κόντρα στη νεύρωση της ταχύτητας. Είναι μια υπαρξιακή αντίδραση, η τέχνη του να ζεις.

21.30, Food For Love
Μαριάννα Οικονόμου / 52’ /2013 / Ελλάδα

Τρεις Ελληνίδες μάνες μαγειρεύουν με πάθος για να ταΐσουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι, ενώ ο «ταχυδρόμος των τάπερ» μεταφέρει το φαγητό της μαμάς ανά την Ελλάδα. Η ταινία προβλήθηκε στο 24ωρο αφιέρωμα που έκανε το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου 2013.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Μαριάννα Οικονόμου.

Οι ταινίες θα προβληθούν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ
τηλ. επικοινωνίας: 210 69 22 655.

Τιμή εισιτηρίου 6€
                                         
 

Nessun commento:

Posta un commento