giovedì 5 aprile 2012

Pure un ragazzino olandese di 11 anni vede la salvezza della Grecia col ritorno alla dracma e blocco di tutti i miliardi di euro dei greci ...da depositare ...

...nella banca centrale greca!E chi li porta in banche estere paghera',una multa... almeno il doppio della cifra depositata!
Premiato in un concorso di idee PER COME POTREBBE USCIRE DALL'EURO...UNO STATO EUROPEO

Εντεκάχρονος Ολλανδός προτείνει λύση στην οικονομική κρίση της Ελλάδας

Ειδική μνεία έλαβε ο 11χρονος ΟλλανδόςΓιούρε Χέρμανς, ο οποίος -συμμετέχοντας στο διαγωνισμό για το πώς μπορεί να βγει μία χώρα από το ευρώ- παρομοιάζει το ελληνικό χρέοςμε ένα κομμάτι πίτσα και προτείνει οι Έλληνες να ανταλλάξουν τα ευρώ τους με δραχμές.
Πρόκειται για την ιστορία του Wolfson Economics Prize, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον βέλτιστο τρόπο για μία χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ και στο οποίο συμμετέχουν οικονομολόγοι από....
όλο τον κόσμο.

Ο 11χρονος Γιούρε αναφέρει ότιενδιαφέρθηκε για την κρίση του ευρώ παρακολουθώντας τις ειδήσεις και ότι έτσι αποφάσισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Όπως γράφει στην αίτησή του "είμαι πολύ ανήσυχος για την κρίση του ευρώ. Είναι μεγάλο πρόβλημα και σκέφτομαι λύσεις. Αφού διάβασα στην εφημερίδα για το βραβείο σας αποφάσισα να υποβάλλω την ιδέα μου".

Ποια είναι η ιδέα του όμως;

Ο Γιούρε θεωρεί ότι οι Έλληνες πρέπει να ανταλλάξουν τα ευρώ τους με νέες δραχμές στην τράπεζα. Αυτά τα χρήματα θα δοθούν μετά στους δανειστές της χώρας, ώστε όλοι να πάρουν "ένα κομμάτι της πίτσας".

"Η τράπεζα δίνει όλα αυτά τα ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση. Όλα αυτά τα ευρώ φτιάχνουν μία πίτσα. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αρχίσει να αποπληρώνει τα χρέη και όλοι να πάρουν ένα κομμάτι πίτσα" λέει.

Το σχέδιο του μικρού Ολλανδού προβλέπει και μέτρα για την αποφυγή της φυγής κεφαλαίων.

"Οι Έλληνες δεν θέλουν να αλλάξουν τα ευρώ τους με δραχμές, γιατί ξέρουν ότι οι δραχμές τους θα έχουν δραματικά μειωμένη αξία. Θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τα ευρώ τους και να τα κρύψουν γιατί ξέρουν ότι αν περιμένουν θα πάρουν περισσότερες δραχμές", σημειώνει.

"Αν ένας Έλληνας προσπαθήσει να κρατήσει τα ευρώ ή να τα φέρει σε μία τράπεζα στην Ολλανδία ή στηΓερμανία και τον βρουν, τότε πρέπει να πληρώσει ποινή ισότιμη της αξίας των χρημάτων ή και διπλή. Έτσι όλοι οι Έλληνες θα φέρουν τα λεφτά σε κάποια ελληνική τράπεζα και η κυβέρνηση θα ξεπληρώσει τα χρέη", προσθέτει.

Σημειώνεται ότι ο Γιούρε είναι μεταξύ των 452 που έχουν υποβάλλει προτάσεις για το βραβείο που δίνει ως έπαθλο 250.000 λίρες. Αυτή τη στιγμή έχουν επιλεγεί πέντε προτάσεις από τις οποίες θα προκύψει ο νικητής.

Ο Γιούρε πήρε ως έπαθλο 100 λίρες.

Nessun commento:

Posta un commento