giovedì 17 gennaio 2013

Fine di un teatrino greco:dal cilindro del parlamento trovato il colpevole per la lista Lagarde:l'ex min.Papakostantino!Λίστα Lagarde: Η μεγάλη ήττα των ελληνικών θεσμών


Gli altri imputati Papandreou,Venizelos,Papadimou la passano liscia....:non sapevano,non hanno visto,non hanno mai fatto niente con la lista Lagarde!...qualcuno ,ha dichiarato addirittura che se l'era scordata per mesi in un cassetto!

Στις 28 Δεκεμβρίου, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορήθηκε για την αφαίρεση ονομάτων από τη λίστα των Ελλήνων με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς -τη λεγόμενη λίστα Lagarde - και εκδιώχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
Το όλο αυτό επεισόδιο, που έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητο στο διεθνή τύπο, υπογραμμίζει το είδος της θεσμικής ανεπάρκειας από την οποία πάσχει η χώρα και που θα μπορούσε επίσης να σημάνει την αρχή του τέλους για τη σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας - και, ενδεχομένως, την παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ.
Η ιστορία ξεκινά στα τέλη του 2010, όταν η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Christine Lagarde διένειμε στους ομολόγους της σε όλη την Ευρώπη κατάλογο με τα ονόματα χιλιάδων καταθετών στο υποκατάστημα της HSBC Holdings Plc στη Γενεύη. Στις περισσότερες χώρες ερευνήθηκαν οι λογαριασμοί και συγκεντρώθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ σε διαφυγόντες φόρους.
Δεν έγινε έτσι και στην Ελλάδα όμως.
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-lagarde-------2013011785985/

Nessun commento:

Posta un commento