venerdì 8 febbraio 2013

DENUNCIA...intanto ALBA DORATA si intrufola nelle scuole!Η Χρυσή Αυγή στα σχολεία – Φόβος και τρόμος για μαθητές, καθηγητές και γονείς


Περιστατικά βίας και εκφοβισμού από μαθητές-υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής γίνονται όλο και περισσότερα καταγγέλουν παιδιά και καθηγητές. Η Χρυσή Αυγή έχει εισβάλει για τα καλά στα σχολεία και αυτό προκαλεί τρόμο.

Μαθητές με ξυρισμένα κεφάλια και μπλούζες με το λογότυπο του κόμματος. Γονείς που ζητούν διπλή προσευχή και μια να γίνεται μόνο για Έλληνες αλλά και εκκαθάριση των σχολείων.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στα σχολεία είχε αρχίσει και γίνεται έντονη εδώ και πολύ καιρό. Το φαινόμενο γιγαντώνεται και τα περιστατικά που περιγράφονται στην Ελευθεροτυπία προκαλούν μόνο αγωνία.

Όταν ο Φ., ένας μαθητής της Β’ Λυκείου σε σχολείου του Παλαιού Φαλήρου «τόλμησε» να κοροϊδέψει τη Χρυσή Αυγή σε συμμαθήτριά του που έχει σχέση με Χρυσαυγίτη. Εκείνος το είπε στους δικούς του και ένα πρωινό, πριν χτυπήσει το κουδούνι, δυο κουκουλοφόροι πλησίασαν τον Φ. μπροστά στα μάτια άλλων παιδιών, τον μαχαίρωσαν στο λαιμό και του έκοψαν τη μύτη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θύτης είναι μέλος της οργάνωσης και γιος αστυνομικού.

Η Αναστασία, μαθήτρια Λυκείου στο Μενίδι λέει: «Μια φορά χαστούκισαν μια κοπέλα που έβρισε τη Χρυσή Αυγή. Παιδιά από την Α’ και τη Β’ Λυκείου στα θρανία τους γράφουν «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», «Κύπρος δεν ξεχνώ», «τα Ίμια είναι δικά μας». Είναι μόδα η Χρυσή Αυγή».

Σε σχολείο των Πατησίων, τις Παρασκευής μαθητές της Γ’ Γυμνασίου μετά το τέλος του μαθήματος δίνουν ραντεβού για το παιχνίδι που έχουν ονομάσει «Πάκι». Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες μαζεύουν Νερατζιά και κλέβουν φρούτα από γειτονικά μαγαζιά και τα πετάνε σε μικρομάγαζα Πακιστανών κι άλλων μεταναστών...

Στο Γυμνάσιο του Καματερού, μια καθηγήτρια λέει ότι τα περισσότερα παιδιά είναι οργανωμένα. «Σχεδόν όλοι οι μαθητές της τάξης μου είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Καματερού. Φοράμε μπλούζες της οργάνωσης και έχουν ξυρισμένα κεφάλια». Όταν έφτασε το μάθημα στον ρατσισμό, οι μαθητές τη ρώτησαν: «Γιατί, που είναι το κακό στο ρατσισμό; Έχουμε γεμίσει μετανάστες».

Δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Νέας Ιωνίας μπήκε στην τάξη και αντίκρισε στον πίνακα μια σβάστιγκα. Όταν ρώτησε ποιος το έκανε, δεν πήρε απάντηση. Άφησε τα μαθηματικά κι άρχισε να μιλά στους μαθητές του για το ναζισμό. Στην επόμενη συνέλευση γονέων και κηδεμόνων τον κατηγόρησαν, όπως λέει στην Ελευθεροτυπία, πως αντί για μάθημα κάνει προπαγάνδα.

Είπε επίσης ότι γονιός, μέλος της Χρυσής Αυγής, ζήτησε από συνάδελφό του δάσκαλο να αλλάξει σχολείο στο παιδί του για να μην κάθεται με Αλβανίδα.

Ακόμα χειρότερα τα πράγματα στα νηπιαγωγεία. Τα μικρά παιδιά επαναλαμβάνουν ότι ακούν σπίτι. «Πολλές φορές έχω ακούσει φράσεις «φύγε από ‘δω βρωμιάρη, είσαι ξένος» ή «δε θέλω να παίξω μαζί σου παλιογύφτε». Μετά από λίγο ξεχνιούνται και συνεχίζουν το παιχνίδι», λέει νηπιαγωγός.
Άλλος νηπιαγωγός, από τα Άνω Λιόσια άκουσε πατέρα, μέλος της Χρυσής Αυγής να απαιτεί να μην αφήνει το παιδί του «να κάνει παρέα με γυφτάκια».

Στο Χαλάνδρι, οι γονείς ζήτησαν να εκδιωχθούν από τα σχολεία της περιοχής τα παιδιά Ρομά, από τον καταυλισμό που βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο.
http://www.newsit.gr




Nessun commento:

Posta un commento