venerdì 21 giugno 2013

Στην Ιταλία προσκαλείται να παίξει η Ορχήστρα της ΕΡΤ

Πρόταση να κληθεί να δώσει συναυλίες σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας η ορχήστρα της ΕΡΤ απηύθυνε μέσω διαδικτύου η Ιταλίδα δημοσιογράφος και πρώην βουλευτίνα του δεξιού κόμματος Μέλλον και Ελευθερία, Φλάβια Περίνα.

"Η Ευρώπη έχει ανάγκη τον πολιτισμό, η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα. Δήμαρχοι της Ιταλίας, καλέστε τώρα την συμφωνική ορχήστρα της EPT να παίξει στην πόλη σας. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα, τώρα", έγραψε η Περίνα στην έκκλησή της.

Μέσα σε λίγες ώρες, δυο ιταλικές πόλεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον: αυτή στο Βιτέρμπο, εκατό χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, όπου γίνεται ένα πολιτιστικό φεστιβάλ με παραστάσεις θεάτρου και βραδιές μουσικής τις αμέσως επόμενες ημέρες, και εκείνη του Λαντσιάνο, στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, που έχει προγραμματίσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Σεπτέμβριο.

"Απευθύνουμε πρόσκληση στην ορχήστρα της ΕΡΤ να έρθει να δώσει συναυλίες στα φεστιβάλ μας και να μιλήσει με τους πολίτες μας", ανέφεραν οι διοργανωτές των δυο αυτών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Nessun commento:

Posta un commento