sabato 10 marzo 2012

ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΗ:με θέμα «κρίση στην Ελλάδα» οργάνωσε η πρωτοβουλία «Dopolavoro Filellenico» της πόλης Τάραντο(Μεγάλη Ελλάδα) στην ...

...Ν. Ιταλία στις 5-3-12.

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Προσαρτημένο http://www.koutouzis.gr/ellinikiglossa-diafora.htm

ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΗ:

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Μίλησαν από την Αθήνα ο Δημοσιογράφος Σπύρος Α. Μεταξάς

και ο Ιταλός Αρχιτέκτονας, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, Αντζελο Σαρατσίνι

ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΗ με θέμα «κρίση στην Ελλάδα» οργάνωσε η πρωτοβουλία «Dopolavoro Filellenico» της πόλης Τάραντο στην Ν. Ιταλία στις 5-3-12.

Σχετικά με την Τηλεδιάσκεψη η εφημερίδαCorriere del Giorno 06-03-12 έγραψε μεταξύ άλλων:

Τα μέλη της οργάνωσης έχουν πάρει θέση στο διεθνές κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» και πριν λίγο καιρό είχαν ζητήσει από την πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Τάραντας βρίσκεται στην «Magna Grecia» (Μεγάλη Ελλάδα) και οι κάτοικοι της περιοχής, μαζί με τους υπόλοιπους της Κάτω Ιταλίας, αισθάνονται έλληνες και πολλοί από αυτούς μιλούν μια διάλεκτο, όπου φαίνεται καθαρά η ελληνική επίδραση.

Στην τηλεδιάλεξη του Τάραντα που οργάνωσε η οργάνωση «Dopolavoro Filellenico», προκειμένου να ενημερωθούν οι Ιταλοί φιλέλληνες για την κρίση στην Ελλάδα.

Από την Αθήνα μίλησαν στην διάρκεια της τηλεδιάλεξης, μέσω Skype ο Ιταλός Αρχιτέκτων Αντζελο Σαρατσίνι και ο Δημοσιογράφος Σπύρος Α. Μεταξάς.

Ο αρχιτέκτων Αντζελο Σαρατσίνι αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Νότου που θα μπορούσε να οργανωθεί και να αποτελέσει μια ένωση, ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών του από τους σημερινούς κεντροευρωπαίους εταίρους μας της Ε.Ε. «Αν οι χώρες τους νότου ενωθούν οι σημερινοί κεντρο- ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα χάσουν μόνο τον πλούτο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και θα αποξενωθούν από την μοναδική πηγή άντλησης του πολιτισμού τους, εκείνη του ελληνικού. Είναι και υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την Ελλάδα, τους αδελφούς μας Έλληνες, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τους εκβιασμούς της διεθνούς τοκογλυφίας, ώστε να αποφύγουμε και εμείς και όλος ο ευρωπαϊκός νότος τις ίδιες περιπέτειες, κατέληξε ο Ιταλός αρχιτέκτονας.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Α. Μεταξάς είπε

μεταξύάλλων ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από τον συνεχή εκβιασμό των κεντροευρωπαίων εταίρων και των διεθνών τοκογλύφων. Η αγωνία των εταίρων μας και των διεθνών τοκογλύφων δεν είναι να σώσουν τη χώρα μας, αλλά να εξασφαλίσουν εντόκως τα δανεικά τους. Σε πρώτο πλάνο ο εκβιασμός, η μιντιοτρομοκρατία, η εκμετάλλευση του ελληνικού πλούτου από τους Γερμανούς εταίρους μας κυρίως. Βοηθείστε μας, αν λυγίσουμε εμείς θα είστε τα επόμενα θύματα. Οι κεντροευρωπαίοι εταίροι μας είναι τόσο σκληροί απέναντί μας ξεφεύγοντας από τα όρια γιατί φοβούνται. Φοβούνται πολύ γιατί γνωρίζουν ότι τελικά αυτοί θα είναι οι χαμένοι σε περίπτωση που η Ελλάδα πτωχεύσει και αποχωρήσει από την ευρωζώνη, Τι θα γίνουν τα γερμανικά συμφέροντα στη χώρα μας; Τι θα γίνει αν προκύψει ντόμινο αποχωρήσεων από την Ε.Ε. ; Θα είναι το τέλος τους και η ιδέα αυτή τους τρελαίνει…Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τους εκμεταλλευτές εταίρους μας και αυτό πρέπει να το κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο υπογράμμισε στην ομιλία του ο Έλληνας δημοσιογράφος.

Την τηλεδιάλεξη παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλοί Ταραντίνοι και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι οι παρεμβάσεις του κοινού και οι ερωτήσεις από τη μεριά του, γεγονός που εντυπωσίασε τους οργανωτές.

Εκτός από τις εφημερίδες Il Corriere del Giorno και La Gazzetta del Mezzogiorno στην τηλεδιάλεξη αναφέρθηκε με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός «Studio 100», όπου και θα παρουσιαστεί μαγνητοσκοπημένη όλη η τηλεδιάλεξη. Ανάλογες εκδηλώσεις θα οργανωθούν όχι μόνο στον Τάραντα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Κ. Ιταλίας και άλλων χωρών της Ε.Ε.

Nessun commento:

Posta un commento