sabato 10 marzo 2012

Incontro tra i membri del Movimento SEISACTHEIA, promotori della raccolta di un milione di firme per chiedere all'Unione Europea...

... l'annullamento del debito greco, ed alcuni rappresentanti della CGIL in Grecia



Την 2-3-2012, εκπρόσωποι της Συνδικαλιστικής Ένωσης Εργαζομένων στην Ιταλία, GGIL, (CONFEDERAZIONE GENERALE ITALIANA DEL LAVORO), πραγματοποίησαν συνάντηση και κοινή διάσκεψη, με τους εκπροσώπους της «Συνταγματικής Παρέμβασης των Ελλήνων-ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ».
Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, εκπροσωπήθηκε από πέντε μέλη της με επικεφαλής, τον γνωστό Συνδικαλιστή SIMONE MATTIOLI και η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» από πέντε μέλη της, με επικεφαλής τους Νομικούς της Συμβούλους, ΑΝΔΡΕΑ και ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ.
Η συνάντηση και η διάσκεψη, έλαβε χώρα, στα γραφεία της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ» στην Αθήνα.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικό.
Συζητήθηκαν όλες οι συνέπειες για την Ελλάδα και τους Ελληνες και για την Ιταλία, -που ακολουθεί-, του απεχθούς και επονείδιστου χρέους.
Οι ιταλοί εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους , στην Κίνηση της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ», για συλλογή υπογραφών, πανευρωπαϊκά, ενός εκατομμυρίου πολιτών, για να κινηθεί η διαδικασία ψήφισης, ΝΟΜΟΥ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, «περί κατάστασης ανάγκης».
Οταν δηλαδή, «η οικονομική και πολιτική υπόσταση ενός κράτους – μέλους, κινδυνεύει άμεσα και αναπότρεπτα και ο πληθυσμός, εξαθλιώνεται, από την εξυπηρέτηση επονείδιστου χρέους, δικαιολογείται, η άρνηση της πληρωμής του».
Ακόμη, οι Εκπρόσωποι της Ιταλικής Οργάνωσης, ανακοίνωσαν την πρόθεση των μελών της, να συστήσουν ταμείο αλληλεγγύης, υπέρ των Ελλήνων, που, τελούν υπό ανάγκες και στερήσεις.
Οι εκπρόσωποι της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ» διαβεβαίωσαν τους Ιταλούς συνδικαλιστές, πως, μόνο, ο καθολικός συναγερμός των Ευρωπαίων πολιτών, μπορεί ν’ αποτελέσει ανάχωμα, στην προέλαση της ΛΑΙΛΑΙΠΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. Το κλίμα επισήμαναν, είναι καταλληλότερο, από κάθε άλλη φορά.
www.1millionsignatures.eu

Nessun commento:

Posta un commento